Hírek

Elérhetőségek

Segítségre szoruló idős emberek bejelentése

A koronavírus járványra tekintettel jelenleg a legfontosabb az időskorúak védelme, támogatása. Mivel az állampolgárok egészségének védelme érdekében a személyes ügyintézést minimalizálni szükséges, a 70 év feletti veszélyeztetett korosztályból ténylegesen segítségre szorulók gyors, és biztonságos felmérése érdekében olyan elektronikus űrlapot tettünk közzé, amelyen az érintetteken kívül akár családtagok, ismerősök, akár szomszédok is jelezhetik az önkormányzat felé azt, ha egy idős embernek segítségre van szüksége.

Az űrlap elérhető a https://cered.asp.lgov.hu települési portálon keresztül ("Intézze ügyeit elektronikusan!" felület indításával. Ebben az esetben nem kell külön kiválasztani az illetékes önkormányzatot), vagy az e-önkormányzat portálon, ahol az illetékes önkormányzatot ki kell választani. Mindkét esetben ügyfélkapus bejelentkezést követően a portál-szolgáltatások közül az ügyindítást kiválasztva, megjelölve az eljárás módját, ki kell választani az általános vagy egyéb igazgatási ügyek ágazat, kérelem ügytípust, majd keresés. Ezt követően indítható az űrlap online kitöltése. Beküldés után a bejelentés automatikusan a kiválasztott önkormányzathoz érkezik.

A fenti elérhetőségen kívül, amennyiben ilyen személyről van tudomásuk, és nem rendelkeznek személyes ügyfélkapuval, a bejelentést megtehetik a 06-32/506-100 telefonszámon.

Segítségüket megköszönve

Tisztelettel:

Szurok Sándorné címzetes főjegyző