Hírek

Elérhetőségek

KÖZSÉGHÁZA ÉS FALUHÁZ ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE CEREDEN

Cered Község Önkormányzata

 

Községháza és Faluház épületének energetikai korszerűsítése Cereden

 

Cered Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a községi Faluház és Művelődési Ház épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt célja az épület primerenergia igényének károsanyag-kibocsátásának csökkentése, energetikai jellemzőinek javítása, valamint megújuló energia alapú rendszer és költséghatékony megoldások alkalmazása volt.

 

A több évtizede épült, hagyományos falazott szerkezetű, földszintes, illetve egyemeletes, fafödémes, magastetős, hornyoltcserép fedésű épületegyüttes szerkezetei elöregedtek, egészségvédelmi szempontból károsak (penészesek) voltak, azonban felújítására, korszerűsítésére az építés óta eltelt évtizedek alatt nem került sor. A leromlott műszaki állapot alátámasztotta a teljeskörű beavatkozás szükségességét.

 

A projekt során a külső nyílászárók cseréje, utólagos hőszigetelések, korszerű kondenzációs kazán, valamint biomassza kazán telepítése, a használati melegvíz rendszer korszerűsítése, valamint napelemes rendszer telepítése valósult meg. Az épület felújítása során a belső alaprajzi elrendezés változott.

Az érvényben lévő hőtechnikai előírásoknak nem megfelelő szerkezetű nyílászárók kibontása után, fokozott légzárású, hőszigetelő üvegezésű, az előírásoknak megfelelő hővezetési tényezőjű, műanyag szerkezetű nyílászárók kerültek beépítésre. A korábbi, elavult fűtés felújítása során új kondenzációs kazánrendszert telepítettek új hőleadókkal (radiátor) és szabályozással, valamint biomassza kazán is beépítésre került a megújuló energiaforrások bevonása érdekében. Az épületegyüttes akadálymentesítése korábban, más projekt keretében már megtörtént.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 80.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00052 azonosító számú pályázat keretében. A projekt megvalósításának időtartama: 2018.04.01.-2019.12.31.

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-506-100

hivatal@cered.hu