Hírek

Elérhetőségek

Felelős állattartás elősegítése

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy Cered Község Önkormányzata pályázatot kíván benyújtani a Magyar Falu Program keretében a „Felelős állattartás elősegítése” című pályázati kiírásra, melynek célja a felelős állattartás népszerűsítése, a nem kívánt állatszaporulat megállításának elősegítése.

A pályázat keretében az Önkormányzat támogatást igényelhet, hogy biztosítsa a településen élő lakosai számára a tulajdonukban lévő állatok (ebek, macskák) állatorvos által elvégzett ivartalanítását, veszettség elleni védőoltását és transzponderrel történő megjelölését.

Amennyiben a benyújtott pályázat sikeres lesz, az Önkormányzat által elnyert támogatási keret kimerüléséig a fenti állatorvosi ellátások ingyenesek lesznek.

A pályázat benyújtásához a lakosság körében végzett igényfelmérés elkészítése szükséges, ezért kérem, hogy azon állattartók, akik szeretnének élni a fenti lehetőséggel, a mellékelt állattartói hozzájáruló nyilatkozatot

2021. május 31-ig

személyesen vagy postai úton a Somoskőújfalui Közös Önkormányzati Hivatal Ceredi Kirendeltségéhez (Cered, Jókai út 3.) szíveskedjenek visszajuttatni.

A rendelkezésre álló pénzügyi keretet meghaladóan beérkező lakossági igény esetén tartási helyenként (állattartó lakcíme) maximum 1 állat vonható be a pályázatba, továbbá előnyt élveznek azok az ebtulajdonosok, akik vállalják, hogy az ivartalanítás helyszínére (Salgótarján) saját költségükön beszállítják az állatot, kutyájuk veszettség elleni érvényes védőoltással immunizált, transzponderrel megjelölt, illetőleg 2021. május 1-jén szerepelt a jegyző által vezetett ebnyilvántartásban.

A nyilatkozat(ok) letölthető(k) az önkormányzat https://cered.asp.lgov.hu portáljáról, valamint személyesen is átvehető a kirendeltség fenti címén.

 

Cered, 2021. május 6.

 

 

                                                                                                                              Tajti László s.k.

                                                                                                                              polgármester

Csatolmány(ok):