Hírek

Elérhetőségek

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉSE CEREDEN, ZABARON ÉS SZILASPOGONYON

Cered Község Önkormányzata

 

EGÉSZSÉGÜGYI ALAPELLÁTÁS FEJLESZTÉSE CEREDEN, ZABARON ÉS SZILAsPOGONYON

Cered, Szilaspogony és Zabar települések társulási megállapodás alapján közösen biztosítják területükön az egészségügyi alapellátási szolgáltatásokat. Az orvosi rendelők mindhárom településen felújításra szorulnak. A három falu önkormányzata évek óta kereste a megoldást a rendelők felújítására, majd 2016-ban - konzorciumi formában - pályázatot nyújtottak be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A fejlesztéssel érintett orvosi rendelők hagyományos szerkezetű, felújításra szoruló, többfunkciós épületekben működtek, amelyek hőtechnikai szempontból sem feleltek meg a mai kor elvárásainak. Bennük jellemzően burkolatfelújításra, nyílászáró-cserére, valamint a gépészeti berendezések korszerűsítésére volt szükséges. Az akadálymentesítés, illetve akadálymentes parkolás nem mindegyik rendelőben volt megoldott, vagy a korábban kialakított akadálymentes bejárat nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak.

A háziorvosi szolgálat, illetve a fogorvos a három településen összesen 1 962 főt, a védőnői szolgálat 134 főt lát el.

A Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott sikeres pályázatnak köszönhetően megtörtént az orvosi rendelők felújítása, energetikai korszerűsítése, akadálymentesítése, illetve új eszközöket is beszereztek. Növekedett az életmentő eszközök száma, a fogászati rendelő új műszereket, a védőnői szolgálat pedig új bútorokat és informatikai eszközt kapott. Mindhárom váróban kicserélték a padokat, Cereden pedig gyermeksarkot is kialakítottak.

A fejlesztés megvalósításához a Cered Község Önkormányzata által vezetett konzorcium 69.961.816 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00012 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2017.06.01 - 2018.10.31.

 

Bővebb információ:

06-32-506-100

hivatal@cered.hu