Hírek

Elérhetőségek

CERED KÖZSÉG ÓVODA ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

Cered Község Önkormányzata

Cered község Óvoda épületének energetikai korszerűsítése

Cered Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a Ceredi Gesztenyéskert Óvoda épületének energetikai korszerűsítésére. A projekt célja az épület primerenergia igényének és károsanyag-kibocsátásának csökkentése, energetikai jellemzőinek javítása, valamint megújuló energia alapú rendszer és költséghatékony megoldások alkalmazása volt.

Az épület 1967-ben épült, hagyományos falazott szerkezetű, földszintes, fafödémes, magastetős, hornyoltcserép fedésű épület, mely létrehozása óta folyamatosan óvodaként üzemel. Felújítására, korszerűsítésére az elmúlt évtizedek alatt még nem került sor. Az épület hőszigeteléssel nem rendelkezett, a fűtési rendszere és a nyílászárói elavultak, energiahatékonysági mutatói rosszak voltak. A több évtizedes, elöregedett épületszerkezetek fenntartása nagy energia-vesztességgel és magas költségekkel járt az önkormányzat számára.

A fejlesztés során megvalósult az épület utólagos homlokzati és födémszigetelése. Az érvényben lévő hőtechnikai előírásoknak nem megfelelő műanyag szerkezetű nyílászárókat kibontották, helyette fokozott légzárású, hőszigetelő üvegezésű, az előírásoknak megfelelő hővezetési tényezőjű műanyag szerkezetű nyílászárók kerültek beépítésre. Az elavult fűtési rendszer felújítása során beépítésre kerültek új szabályozható hőleadók. Sor került napelemes rendszer telepítésére, továbbá a fűtési rendszer korszerűsítése kapcsán kondenzációs gázkazán beépítésére is. A bejárat már akadálymentesen megközelíthető volt, így az önkormányzat egy akadálymentes WC helyiséget alakított ki.

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 43.324.431 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00049 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2017.11.01.-2018.12.31.

 

Bővebb információ:

06-32-506-100

hivatal@cered.hu